Citatet

19.03.2012 kl. 15:19
En citathälsning från utrikesministeriets bibliotek vart mitt graduskrivande förflyttat sig idag.

Så här skriver Azza M. Karam:
"I see and understand feminism as an individual or collective awareness that women have been and continue to be oppressed in diverse ways and for diverse reasons, and attempts towards liberation from this oppression involving a more equitable society with improved relations between women and men. "

Jag är själv feminist och en del rynkar på näsan lite när jag säger det. Jag förstår inte. Vem håller inte med citatet? Jag vet många som håller med men som ändå inte säger sig vara feminist. Det här är ju grundtanken inom feminism, sen kan det ta sig uttryck på olika sätt. Feminism handlar  inte bara om kvinnor. Feminism handlar om kön, makt och marginalisering. Det handlar lika mycket om varför pojkar tenderar prestera sämre i skolan som varför det finns så få kvinnor i bolagsstyrelser. Hur kön blir en maktfaktor fast kön inte borde spela roll och hur man kan motarbeta det. Så ser jag på det.
Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 8 med bokstäver:

Det här är en blogg som egentligen inte längre lever , bara ibland. Det var en blogg om mitt utbytesår. Ibland tar det för sjukt att se på den för att kunna upprätthålla den. Jag saknar Frankrike, vännerna och kulturen på kontinenten. Nu ska jag tammetusan lära mig franska har nu bytts ut till att nu ska jag tammetusan bli klar med studierna. Politcies magister, j'arrive! (J'espere!)

Senaste kommentarer

17.04, 18:31Det var bättre förr av Lina
07.04, 22:29Att förbereda sig. av Sara
07.04, 22:24Att förbereda sig. av Sara
22.03, 23:49Dar es-Salaam av Sara
10.03, 14:12Boven av Lina