Att förbereda sig.

06.04.2012 kl. 09:55
Det är ju ganska mycket jag inte tänkt på. Det insåg jag verkligen igår när jag träffade Ulla-Maj. Hon talade så naturligt om saker jag aldrig ens tänkt på, eller kanske tänkt på men inte riktigt fattat vad det innebär.  Jag har ju bara fokuserat på gradun, att den ska vara Tanzania klar. Jag har inte stressat över var jag ska bo, vad jag ska äta, hur jag ska hitta, vad jag ska ha med mig, vem jag ska umgås med osv. Jag kan inte Tanzanias geografi, jag känner inte till deras kultur(er), jag kan inte ett ord på swahili förutom att msungu är vit. Jag har aldrig varit i Afrika Söder om Sahara. Även om jag rest en del har jag faktiskt bara en gång tidigare varit utanför Europa.

Men hej, jag vet att jag har ett jobb, ett riktigt coolt jobb. Resten har jag tänkt löser sig på plats. Jag tror det är mer eller mindre omöjligt att förbereda sig på vad en flytt till Afrika riktigt innebär. Visst kan man förbereda sig med alla praktiska saker, och jag har faktiskt en lista i mitt huvud på vilka mediciner jag ska ta med. Bra jag. Dessutom har jag en del kontakter jag ska träffa som jag fick av Ulla-Maj igår. "Ring den här, hon gör det här. Det här är en bra kontakt, hon bor i en fin takvåning i Dar. Här är ett bra hostel, ägaren är svensk. Hälsa från mig." Fantastiskt! Men mentalt går det nog inte och förbereda sig.

Min mamma var i Tanzania 2003. Idag ska jag roa mig med att se på hennes bilder, titta på filmen hon filmade. Sen ska jag också läsa in mig på Tanzanias politiska situation och historia. Ah, jag är så taggad att jag håller på att spricka.
Kommentarer (2)
Spamfilter
Skriv siffran 9 med bokstäver:
Jag var 23 och hade aldrig suttit i ett flygplan när jag åkte ensam till Afrika för att bo hos en värdfamilj och volontärjobba som lärare. Allt ordnade sig. Och då menar jag allt. Det kommer det nog att göra för dig också! Hälsningar småkusinen
Sara07.04.12 kl. 22:24
...och eftersom jag själv hatar när man använder "Afrika" som term sådär slentrianmässigt, som om det var ett land och inte en hel kontinent man refererade till, så måste jag ju specificera att det var Ghana West Africa.
Sara07.04.12 kl. 22:29

Det här är en blogg som egentligen inte längre lever , bara ibland. Det var en blogg om mitt utbytesår. Ibland tar det för sjukt att se på den för att kunna upprätthålla den. Jag saknar Frankrike, vännerna och kulturen på kontinenten. Nu ska jag tammetusan lära mig franska har nu bytts ut till att nu ska jag tammetusan bli klar med studierna. Politcies magister, j'arrive! (J'espere!)

Senaste kommentarer

17.04, 18:31Det var bättre förr av Lina
07.04, 22:29Att förbereda sig. av Sara
07.04, 22:24Att förbereda sig. av Sara
22.03, 23:49Dar es-Salaam av Sara
10.03, 14:12Boven av Lina