Ett inlägg till mig själv

Sen du kom till Rennes har du ätit mer vegetarisk* och hälsosammare mat än du gjorde hemma. Du har tränat lite mer än vanligt. Ja, man kan väl säga du har i alla fall tränat, mängden kan man alltid diskutera. Därför har du mått mycket bättre och känt dig mycket fräschare. Det tycker du är en trevlig känsla, (förutom när det nu ser ut att leda till ett jeansinköp och det kostar pengar). Så Sandra, när du flyttar hem. Kom ihåg att då också prioritera din kropp och din kost lite mera. Du kan också om du vill bli ännu bättre.

Sandra: okej då, jag ska försöka. I promise! Nu ska jag gå på latin training och tömma huvudet efter en aktiv studiedag.


*Jag var ju en halvtidsvegetarian från tidigare, men med Parisveckor i bakfickan i det här vegehandikappade landet trodde jag att mitt år här skulle leda till ökat köttintag. Men tvärtemot har jag ju nästan blivit en heltidsvegetarian här, fast det är nog inte franska matkulturen som ska tackas för det utan mina egna kokinsatser.
07.03.2011 kl. 18:28

Raderar

Alltså förlåt. Jag läste just mitt ena inlägg och insåg att jag har använt ordet bjussa. VEM använder det ordet? Kan vi bara radera det och leka att jag aldrig använde det. Jag skäms. Jag vet inte vad som hände. Tack och förlåt.
07.03.2011 kl. 14:02

Vad jag gjort den senaste veckan...

...efter att jag då välkomnade mina gäster på Gare Rennes på fredag kväll och drack skumppa hemma hos mig, så ägnade vi lördagen åt att gå på marknad och dricka vin.

Emma tog fina bilder, min kamera var med som moraliskt stöd utan batterie...


På söndag eftermiddag åkte vi till Paris. Min kamera hade återuppstått.
Notre Dame var lika ståtlig som alltid, och på måndag klättrade vi* upp i Eiffeltornet för att ta en bild på vårsolen som sken i sin frånvaro.

En medresenär bytte skosnören på Champs-Elysées, vilket nu kanske är den otrevligaste delen av Paris. Däremot visade vår kärlek, Montmartre och Sacre Coeur, igen upp sig från sin bästa sida. <3


Vi strosade runt i lika kära Marais på tisdagen innan vi åkte till Tilburg. Vi höll oss från att köpa böcker. Lika tur hade vår plånbok när vi hittade Village St Paul just vid lunchtid när allt var stängt. Village St Paul ska man verkligen besöka i Paris. Jag vet inte om det finns lugnare och mer harmonisk plats i Paris. Sen finns det en del mysiga butiker där också. Vi var där när vi bodde i Paris tre veckor en sommar, och lyckan var stor när vi återfann denna plats nu efter lite orientering med min fenomenala nyinköpta kartbok.

I Tilburg och 's Hertogenbosch gjorde man sig redo för Karneval. Vi var alltför tidiga och fick bara se dekorationerna. Det var kallt i vårsolen, som faktiskt nu visade sig från sin bättre sida, och en medresenär ville värma sig med lite Irsih coffé. Ja, det gick ju bra...


I Amsterdam var det verkligen vårsol på torsdagen. Å i red light distriktet var det verkligen rött.

Vi åkte kanalbåt. Det var dyrt och inte alls särskilt bra. Vi gick också på en gratis rundvandring som verkligen var bra, men då var det för kallt för att fotografera och vårsolen gömde sig flitigt hela fredagen. Sen åkte jag tåg hem och vad som hände då vet ni redan...

Det var en mycket rolig vecka med mina glasögonkumpaner. Jag vet inte om det ens är tillåtet att ha så roligt som vi hade.


*Ja, även jag tog trapporna enda upp till andra våningen. Applåder.
06.03.2011 kl. 15:50

I'm back in business

Nåja, nu börjar kalendern se ut som vanligt* och det leder förstås till att den här damen får saker och ting gjorda. Å det måste jag förstås blogga om nu, bara för att väga upp alla "jag får ingenting gjort, min självdisciplin suger" inlägg. Idag har jag jobbat, och nu ska jag fortsätta jobba. Ta i beaktande att det är lördag och jag kom hem från vår resa igår natt, å så är jag lite små förkyld. Inget av detta satt stopp för min "effektivitet", hurra!

Nu ska jag sluta innan bloggen sätter stopp för min framfart. Senare ska jag kanske blogga om hur fantastisk vår resa var och kanske bjussa på några bilder.*alltså vanligt som hemma, fullspäckad and I like it.
05.03.2011 kl. 17:40

Bienvenue

Som bäst övar jag på min välkomstceremoni och är mycket taggad inför en vecka med dessa goda typer. Det blir Rennes, Paris, Tillburg, Amsterdam och Haag och ingen blogg. Hej tå.

25.02.2011 kl. 23:11

minus, långt på minus

Idag skulle jag, för att imorgon kunna ta vinterlov med gott samvete, börja på med ett litet jobbprojekt jag ska göra, samt läsa politique comparée.  Men eftersom min nivå av självdisciplin säkert ligger lika långt på minus som termometern hemma så vet ni precis hur bra det har gått. Fast mina husdjur, damtossorna, har jag i alla fall gjort slut* med. Det slutade i huvudvärk som nu borde botas innan det är dags för salsa.

P.s. för att stilla mitt dåliga studiesamvete måste jag ju bara skriva att jag igår var hela dagen på universitetet. Crap, det hjälpte inte alls...jag är värdelös.* Sori E & P att ni inte fick glädjen att träffa dem.
24.02.2011 kl. 17:24

Dagens outfit

Det här så dagens outfit för nu far jag och träna igen. Dags att bli orolig? Typ.Jag är helt klart inte så bra på det här med dagens outfit. Titta i spegeln människa och lär dig svänga bilden rätt. Men, hinner inte med någondera nu just. Det här blev ett väldigt nödvändigt inlägg nu. Sori.


P.s min oro över för mycket ledig tid är över. Det damp in en hel del anteckningar i min inkorg och födelsedagar ska ju firas och vänner emottagas.
22.02.2011 kl. 18:57

Funderar

Tog en morgonlänk och undrar nu hur människor på riktigt klarar av sådana. Jag höll på att dö, och då bör observeras att min morgonlänk inleddes kl. 12.

Sen funderade jag på det klassiska fenomenet hemmafruar och undrar hur någon klarar av att vara det. Just nu kan jag känna att jag lever lite hemmafruliv, fast utan att vara någons fru, utan att egentligen ha ett ordentlig hem och jag lever på mina* pengar. Men jag har en massa ledig tid så som jag föreställer mig att hemmafruar har. Kanske har jag helt fel och det här är en jätte dålig liknelse, men jag måste säga att i längden blir en massa ledig tid himla långtråkigt. Det är fortfarande lite ovant för mig att leva utan ett enda förtroendeuppdrag och tomma kalenderdagar, som man kan fylla med kaffe på stan fast varje dag. Sen borde jag väl bara förstå att njuta nu, för snart hopar det sig nog med studier, ett litet jobbprojekt och alla mina resor. Så jag ska väl vara tyst nu och dessutom är väl kanske inte hat en orsak att anse sig ha en massa ledig tid heller, jag kunde ju faktiskt studera om jag bara bearbetade min "hatkänsla" lite.

Men mest av allt funderar jag på situationen i Libyen och hur demokratirörelsen där besvaras med stridsplan. Det är helt maktgalet. Jag har en kompis från Libyen här. Tänk så lika** vardag vi lever här, sen åker hon hem på semester i två veckor och vandrar rakt in i nåt som liknar ett inbördeskrig. Om jag skulle åka hem skulle ju högst antagligen mitt enda problem vara lite tågstrul med VR. Det ger igen lite perspektiv på världen och ens liv och jag kunde egentligen radera allt jag skrev här ovanför.

Vad funderar ni på? Om någon råkar fundera på när jag faktiskt tänkte ta mig an VR strul så kan jag berätta att det sker 23.3 .


*å lite på statens
** lika å lika, hon har nu en bror här som titt som tätt håller koll på henne så att hon inte gör nåt hon inte får.
22.02.2011 kl. 14:35

Vad till näst?

Söker utmaningar. Googlar volontärjobb. Funderar på gradu och framtid. Ska sluta med det nu och ägna resten av dagen åt fransk grammatik. Ska väl försöka fokusera och ro den här utmaningen i land nu innan jag planerar nästa, men jag är så sugen på nåt nytt, roligt projekt. Det borde heta gradu, men jag önskar det hette volontärjobb i Afrika. Jag har en rolig sommar framför mig, men hösten låter så himla tråkig i mina öron, men jag ska försöka hålla mig till planen som innehåller de sista studiepoängen, en magistersuppsats och en gradu i Åbo. Så det är väl bara att logga ut och ta vara på tiden här nu istället för att grubbla på hösten, det hinner jag ju göra då.
21.02.2011 kl. 14:22

Glömska

Tack Lina för påminnelsen. Man blir så lätt blind för sin vardagslyx. Marknad och sushi kan ju faktiskt inte alls kategoriseras under tråkhelg. Ej heller det att man igår kunde dricka vin på terass till kl. 00 utan att frysa ihjäl.

Så idag tog jag ett varv runt kvarteret för att påminna mig själv om var jag bor just nu. Snart är det bara ynka tre månader kvar på Boulevard de Sévigné. Just nu känner jag mig inte redo för en återflytt till Finland. Visst finns det mycket som irriterar mig i detta land, som denna ständiga oförmåga att organisera saker, men sen finns det så mycket annat som kompenserar det. Till exempel en så enkel sak som fönsterluckor. I'm in looooove!

 
Men var ej oroliga, jag kommer nog hem till sommaren. Mitt förhållande med fönsterluckorna är inte lika stadigt som mitt förhållande med en finsk sommar i Henriksdal.
20.02.2011 kl. 19:25

Sushi

Ska just gå på marknad och sen äta sushi med ett gäng glada sushiälskare. Ungefär så intressant är min helg. Har en tråkhelg på gång och laddar ivrigt inför nästa när jag får fin fina gäster.
19.02.2011 kl. 12:29

Feministen hälsar

Som ni märker i antalet blogginlägg så försöker jag studera den här veckan. Internet börjar jag kunna ganska bra nu, men det är artiklar och forskning som den här och speciellt kommentaren som ger mig inspiration att fortsätta sprida jämställdhetsevangeliet och framför allt studera alla strukturer och processer inom det ännu mer och försöka förändra. 

Just nu undrar jag bara hur många pappor som frivilligt inte vill vara nära sitt barn och bara vara ett stöd runtomkring, en s.k. inhoppare? Nu är jag ju ingen förälder och vet inte överhuvudtaget hur det är. En del anser säkert att jag inte har rätt till en åsikt, men jag förställer ju mig att jag skulle känna mig väldigt obekväm i ett förhållande om inte båda parterna hade samma närhet och ansvar till barnet. Jag vill inte vara en vikarie och inte vill jag att min man to be* ska vara det heller. Vem vill egentligen vara det? Jag tror ju nämligen att få vill det men att en del strukturer i samhället leder till att män automatiskt p.g.a. sitt kön görs till denna vikarie och kvinnan till familjens överhuvud.

Nåja, just den här delen är ju inte överhuvudtaget aktuell för mig just nu men det är en sak jag tänker mycket ändå och förstås hänger ju den ena strukturen ihop med den andra och skapar ett mer eller mindre jämställt samhälle.


* här ska nu alla jämställda singelmän observera att den platsen ju då inte är tagen!
16.02.2011 kl. 17:53

Autch

Det tar sjukt i mitt Åbohjärta eller inte alls, det tar sjukt i hela mitt hjärta.
16.02.2011 kl. 16:49

Hälsningar

från bibban. Här sitter jag och inte studerar. Det där som en bibba tydligen är till för. Efter att tre ordböcker inte räckte till för att jag skulle få nån uppfattning om vad jag läste så tänkte jag att det är lika bra att ge upp. Min föreläsare tycker tydligen om att använda de mest invecklade orden och formuleringarna som bara går, dessutom handlar det om frakt mellan EU och övriga världen och det är en massa deklarationer hit och dit. I'm so not intrested. Den enda intressanta delen hittills var de få meningarna om miljökatastrofer. Å nu lovar jag att det här var det sista inlägget om denna kurs.

Morgonens föreläsning om politiska systemen och dess utveckling i Afrika var dock föga överraskande mycket intressant. Jag kollade facebook endast en gång på tre timmar, så det är ett ganska bra betyg.

Nu ska jag sluta spela viktig och aktiv här på bibban och gå hem och konstatera att äh, det är ju bara en kurs. Det finns så mycket annat i mitt liv som är bra och det positiva med en ointressant kurs är ju att man faktiskt inser och blir påmind om vad man egentligen vill syssla med och var man hör hemma.
16.02.2011 kl. 15:49

Bloggproblem

Jag har förresten ett bloggproblem så här på kvällskvisten. Många av de bloggar* jag läser är jag egentligen inte alls så fasligt intresserade av men jag är för lat för att sätta mig in i någon ny. Hur dumt är inte det?

Å hur dumt är det inte att jag sitter här och oj:as över det här istället för att dansa salsa? Men så är den lata kvinnans vardag


*alltså det här gäller inte bloggarna i min högra spalt, men ni kunde istället ta å uppdatera era lite oftare *piik, piik* :) 
15.02.2011 kl. 23:45

Det här är en blogg som egentligen inte längre lever , bara ibland. Det var en blogg om mitt utbytesår. Ibland tar det för sjukt att se på den för att kunna upprätthålla den. Jag saknar Frankrike, vännerna och kulturen på kontinenten. Nu ska jag tammetusan lära mig franska har nu bytts ut till att nu ska jag tammetusan bli klar med studierna. Politcies magister, j'arrive! (J'espere!)

Senaste kommentarer

17.04, 18:31Det var bättre förr av Lina
07.04, 22:29Att förbereda sig. av Sara
07.04, 22:24Att förbereda sig. av Sara
22.03, 23:49Dar es-Salaam av Sara
10.03, 14:12Boven av Lina