Mitt jullov

Precis när alla är så trött som man bara kan vara på julsaker så levererar jag julinlägg. Varsågod! (Jag har inget annat att blogga om just nu och jag har hittat en ny leksak, så enjoy)

Vi hade en julgran (fint fynd à la broder, fast den kanske var vidast i världen). Ni kanske märker att vi är äkta finnar (kan nån snälla också lägga märket till världsflaggorna)

 
Vi bakade pepparkakor. Okej, min syster gjorde det, men det låter ju så mycket gemytligare och juligare om vi gjorde det tillsammans. Vi försökte dock, men mitt tålamod tog slut, dessutom var jag fotograf och kokade glögg och bjöd hem vänner.


Vi skulle inte köpa så mycket julklappar i år. Vi skulle också ha en tomte, men ingendera lyckades riktigt. Barnen var bedrövade och slet upp klapparna och slängde pappret i en vacker hög.


Jag skickade ut min syster för att föreviga den kalla och fina julaftonen. Jag var förfranskad och gick inte ut.


Där ljög jag, till graven gick jag förstås.


Jag lekte med min katt (okej, det här är också min systers bild och den är inte alls tagen på julen.)


Så där jag, det var roligt att äntligen testa dona Polaroidfoton. Nu är det snart salsa time. Jag har fortfarande inte tröttnat, tänka sig.
20.01.2011 kl. 18:23

Loppisnyheter

Voi crap att jag tog en kort powernap idag, men då var jag så trött, så trött och slut och såg ingen annan utväg även om jag visste att det skulle sluta så här. Nu har jag typ läst hela internet och det fanns ingenting kvar att göra än att uppdatera bloggen.

Men ett helt onödigt inlägg är det här inte, för har ni sett det här i kombination med det här. Fantastiskt, jag säger bara fantastiskt på alla sätt och vis. Tror det blir att bryta mitt "får inte köpa (o)nödiga loppisprylar* när du ska bo utomlands ett år" förbudet här i juni.

Jag träffade förresten Hanna just innan jag åkte tillbaka hit efter julen. En mycket trevlig prick. Så traska nu alla där hemma iväg på loppis, om inte för annat så för att säga hej och välkommen till K-town.

Nu tror jag att jag slog länkrekord här på bloggen. Tack och go'natt!


*kläder räknas inte in här
19.01.2011 kl. 00:53

Beachsäsongen inleddes

 Helgen var som sagt fin och vi inledde beachsäsongen med sol, gummistövlar och 12+grader.


    

 

Nu ska jag fortsätta mina franska studier. Upgrade your french heter boken och om 30 dagar är det meningen att jag ska vara ett franskageni. Idag är en så mycket bättre dag än igår. Jag har orkat vara på föreläsning, jag har bokat det sista för min Åboresa i mars och också börjat planera denna resa. Dessutom ska jag gå på latin training.
18.01.2011 kl. 16:52

Att drömma fint men svårt

Jag drömmer en massa här, eller jag kommer oftare ihåg vad jag drömmer är väl mer korrekt. Ibland är det ju trevligt, men ibland också tungt och gör nästa dag helt upp och ner.

I natt hade jag en dröm som man egentligen inte alls vill ha om man misst sin mor. En såndär som gör henne så otroligt närvarande, fin och levande. Sen vaknar man till den bistra verkligheten och funderar på att nog kan ju livet vara helt förskräckligt orättvist och tungt. Man vill bara somna om och återgå till drömmen. Man glömmer allt annat fint man har runt omkring sig. Allt det känns mindre viktigt. Man vill bara skruva tillbaka tiden för att ge mamma en kram. Egentligen skulle man också vilja fråga alla de tusen frågor man aldrig hann med, men endast en liten kram skulle räcka och kännas så lyx.

Jag hade egentligen tänkt bildblogga lite från helgen, men nu orkar jag inte. Kanske senare. Det var iaf en fin, fin helg.
17.01.2011 kl. 14:19

Cap Coz

Hej då!

Åker iväg med vännerna, mycket mat och vin, en gitarr och träningskläderna till Cap Coz och H's hus igen.
14.01.2011 kl. 14:10

Kameran

Efter idag lovar jag att inte sätta min fot på rean mer. Här är dagens skörd.

Jag överraskade alltså mig själv med att köpa en kamera. Jag är värdelös* på att ta beslut gällande sånt här, men idag slog jag plötsligt till. Den verkade så himla bra för det billiga priset och nu känns det helt okej efter att ha läst bl.a den här kommentaren på internet:

"The Pentax Optio RZ10 is a surprisingly good little camera. Although it looks like a toy and is priced to match, it offers superior build quality, good performance and excellent handling, with more features than you'd expect for the money. Image quality is generally good as long as you stay away from the higher ISO settings. All in all, outstanding value for money"

Tror det blir ett perfekt komplement till min systemkamera. Nån som förresten råkar ha erfarenhet av Pentax?


*Så värdelös att det tog mig nästan fyra månader att köpa en, för det här är ju egentligen en födelsedagspresent. Så tack alla bidragsgivare!
13.01.2011 kl. 18:09

Många goda ting

Idag hände det fyra revolutionerade saker under en och samma föreläsning. Jag blev så paff. Vilken tur att jag tog mig upp ur sängen och kom iväg i morse. Tänk om jag hade missat detta.  

- Föreläsaren använde Power point, (Även om det nu var i minsta laget, men nu vet jag i alla fall att de vet vad power point är).

- Det fördes en diskussion och en dialog mellan föreläsaren och oss studeranden. Vi ska till och med läsa en text till nästa gång som vi då ska diskutera och tillämpa på den teori vi går igenom. Det tyckte hon man borde klara av när man studerar tredje året...(ja, jag går en kandikurs fast jag egentligen har alla dem redan..)

- En franskspråkig student talade med oss Erasmusar under pausen och gav oss en inbjudan till en fest de ordnar ikväll.

- Jag förstod typ allt och orkade koncentrera mig alla tre timmar. (Sen ska vi inte tala om eftermiddagens föreläsning, där var inte koncentrationsförmågan min starka sida)

Alltså den här dagen måste bara firas med att gå på den där festen.
Ja, å som grädde på moset så började rean här idag också. Förstås belönade jag mig själv efter en hård föreläsningsdag med några reaplagg. Jag fyndade (eller fyndande å fyndade, hade ju spanat in den redan tidigare) en blommig kavaj som jag redan i våras dräglade över i Åbo. 10 reapoäng till mig.
12.01.2011 kl. 19:49

Hej, latinobruden här hej

Jag, JAG, ska inhandla ett latinokort och dansa salsa och gå på latino training (låter det inte mycket bättre än Zumba?) hela våren. Just nu funderar jag om det här är ett vanligt januariinfall eller om jag verkligen kommer att tycka om det, men röra på sig får man ju och beach 2012 närma sig faktiskt.
11.01.2011 kl. 22:54

Diktamen

Hälsningar från föreläsningssalen. Här pågår som vanligt diktamen. Fransmännen skriver och skriver exakt vad professorn säger. Själv har jag efter tre timmar tappat koncentrationen och leker med internet istället.
11.01.2011 kl. 12:39

Problem

Nytt år, ny färg och bild. Så mycket klarar jag av att förändra här, resten klarar jag helt enkelt inte av. Borde skaffa Photo shop å fixa en trevlig header men,men just nu har jag viktigare problem.

Egentligen borde jag inte säkert ens säga de högt, ber om ursäkt redan nu, men jag har problem att få min resekalender att gå ihop. Plötsligt är fem månader en alltför kort tid. Detta har jag och miss Grekland suttit och grubblat över idag över en kopp kaffe/te på ett av stans trevliga caféer.  Vi tänker liksom Holland, Portugal, Bordeaux, södra Frankrike, Bryssel/ Antwerpen, sen ska ju jag också hinna och skida och högst antagligen ett varv till Åbo där i slutet på mars. Tillsätt sen ännu besök hemifrån och så ska jag ju faktiskt studera också. Busy,busy och vips komme det att vara slutet på maj.

Ikväll blir det annars Salsa, får se om jag tycker om det. Hoppas det för det låter som en helt okej träningsform.
10.01.2011 kl. 18:10

Oreda -> reda

Master of oreda har städat. Wow, det trodde jag inte skulle ske. Många,många veckors damm är nu borta. Undrar när den där ordning och reda egenskapen tänkte växa fram? Ibland skulle det vara riktigt najs med en sådan, speciellt när det gäller papper, kläder och disk.

Så intressant är nu sen min söndag här, men jag har också gjort en fotovägg med vykort jag fått, skicka fler så mitt rum blir lite mer hemtrevligt tack.
09.01.2011 kl. 15:04

Terrassäsongen inleddes

Idag var vi franska igen och så inledde vi terrassäsongen, även om jag nu inte riktigt vet om vi ens nånsin avslutade den.


08.01.2011 kl. 18:13

Försöket

Vi försökte vara snygga och ta ett foto igår. Vi lyckades nästan.
07.01.2011 kl. 14:59

glömde klaga

EDIT: kan nån komma hit och tillreda laxen också? Jag är lat och hatar vårt kök. Hatar att koka mat här och släpa allt till och från köket hela tiden. Det är så frustrerande. Ibland har vi värsta turkiska bastun på gång när alla steker samtidigt. Det är äckligt. Det enda goda i det hela är nog den fina gemenskapen i köket, det hjälper lite när man annars inte har något speciellt stort intresse för kök och matlagning.

Såja, lite I-landsklagande.

Å glad trettondag förresten, det firar vi inte här.
06.01.2011 kl. 20:26

Såja, pas plus des exams

Sådär ja, nu har jag talat om mansdominans, identitet, kultur och ledarskap med min lärare. Trevligt att avsluta tentperioden på det viset. Han tyckte att jag hade valt ett intressant ämne och det är det ju bara inte utvecklingen skulle vara så trög. Nu om allt gått bra har jag kanske inkasserat 24 studiepoäng. Får se, får se...nu följer en chillperiod med bara föreläsningar framtill påsk. Sen ska jag bara gå tre kurser nu också, så njuta av våren här kommer jag verkligen att få göra.

På tal om påsk så bokades just Sandras gästkalender för påskveckan. Familjen (- broder) på intågande då. Så nu är v. 9 och påsken bokade.

Förresten, nu börjar det kännas okej att vara här igen. Lite Finlands deppig har jag nog varit, men nu återvänder livet utan tenter så då är det ganska hurja kul att vara här igen. Å så e de ju torsdag idag och alla barnen har återvänt hit, så vi ska fira. Dessutom har jag köpt lax och jag kunde bära hem en sallad utan att ens tänka på att den skulle frysa, jag svettades ju innan jag var hemma. + 12 säger jag bara.
06.01.2011 kl. 20:00

Det här är en blogg som egentligen inte längre lever , bara ibland. Det var en blogg om mitt utbytesår. Ibland tar det för sjukt att se på den för att kunna upprätthålla den. Jag saknar Frankrike, vännerna och kulturen på kontinenten. Nu ska jag tammetusan lära mig franska har nu bytts ut till att nu ska jag tammetusan bli klar med studierna. Politcies magister, j'arrive! (J'espere!)

Senaste kommentarer

17.04, 18:31Det var bättre förr av Lina
07.04, 22:29Att förbereda sig. av Sara
07.04, 22:24Att förbereda sig. av Sara
22.03, 23:49Dar es-Salaam av Sara
10.03, 14:12Boven av Lina